Ohjattu liikunta

Ohjattua liikuntaa Kuopiossa

Kuopion kaupunki tarjoaa monenlaisia ohjatun liikunnan mahdollisuuksia. Etsitkö kenties uutta harrastusta tai tarvitsetko apua liikunnan lisäämiseen arkeesi? Tutustu tarjontaan ja löydä oma tapasi liikkua!

Tälle sivulle on koottu pääasiassa kaupungin liikunnanohjaajien tarjoamat liikuntapalvelut. Joukossa on myös uimahallien vesijumpat sekä linkki kansalaisopiston liikuntakurssien tarjontaan.

Liikunnanohjaajat tarjoavat liikuntapalveluita lapsille ja nuorille, vähän liikkuville työikäisille, ikääntyneille, pitkäaikaissairaille ja erityisryhmille. Alempaa voit tutustua tarjontaan ja ajankohtaisiin liikuntaryhmiin. Liikunnanohjaajien yhteystiedot löytyvät sivuston alalaidasta.

Kaikkea kivaa kesäliikuntaa!

Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat ja kesäliikunnanohjaajat tarjoavat tänäkin kesänä kesätekemistä kaikenikäisille liikkujille. Kaikki toiminta on maksutonta.

Kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille tarjolla on perinteikkäät puistojumpat ympäri Kuopiota. Jumppaan otetaan viranomaistenrajoitusten mukainen määrä osallistujia ja ne järjestetään sään salliessa. Puistojumppien aikataulut löydät täältä: Puistojumpat kesä 2021 HUOM! Esitteestä poiketen puistojumpat myös 30.7.! Väinölänniemen puistojumppa klo 11.30-12.15 siirretään Snellmanin puistoon KuopioRockin takia!!

Perinteikkäät vesipeuhulat järjestetään Kuopion avorannoilla kesä- ja heinäkuun aikana. Yli 5-vuotiaille suunnatuissa vesipeuhuloissa lapsi pääsee leikkimään ja totuttautumaan veteen ohjatuissa ryhmissä. Vesipeuhuloihin ilmoittaudutaan kaupungin nettisivuilla www.kuntapalvelut.fi/kuopio

Ulkotreenit Puijolla
Torstaisin ajalla 5.8.-19.8.2021 klo 16.30-17.30

Ohjatut ulkotreenit Puijolla elokuun kolmena peräkkäisenä torstaina ajalla 5.8.-19.8.2021 klo 16.30-17.30. Harjoituksissa kehitetään sekä kestävyys- että lihaskuntoa ja hyödynnetään mm. Puijon portaita ja monipuolista maastoa. Kokoontuminen Puijon portaiden alapäässä. Ilmoittautuminen alkaa 31.5.2021 klo 9.00 osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/kuopio tai soittamalla numeroon 044 718 2510. Mukaan voit ilmoittautua yhdelle tai useammalle kerralle. Peruthan paikkasi viimeistään kaksi päivää ennen ohjausta.

UKK-kävelytestit 

Kaikille avoimet ja ilmaiset 2 kilometrin kävelytestit (ei vaadita ennakkoilmoittautumista):

Väinölänniemi ke 9.6., ke 7.7. ja 11.8. klo 10.00-11.00

Koe vauhdin hurmaa Niiralan liikennepuistossa

Liikennepuistossa ohjaajat ovat paikalla 7.6 – 27.8.2021 arkisin ma-pe klo 10-17 (juhannusaattona suljettu). Liikennepuisto on auki säävarauksella!

Liikennepuiston aukioloaikoina ohjaajat ovat antamassa polkuautoja käyttöön, neuvomassa liikennepuiston sääntöjä sekä muita liikennesääntöjä. Liikennepuisto on maksuton. Ajaessa on käytettävä kypärää ja jos mahdollista, ota oma pyöräilykypärä mukaan. Tarvittaessa kypäriä saa myös ohjaajilta. Lapset ovat liikennepuistossa vanhempien vastuulla. Ruuhka-aikoina ajoaika on max. 10 min / lapsi, mutta muulloin voi ajella niin kauan kuin jaksaa.

Varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella voit liikkua puistossa omatoimisesti vaikkapa pyöräillen, skootaten tai leikkitelineillä leikkien.

Niiralan liikennepuisto sijaitsee vanhan Niiralan koulun takana lähellä Valkeisenlampea, osoitteessa Huuhankatu 2.
Liikennepuiston toiminnasta tiedotetaan myös Liikuntapolun Facebook-sivulla.

Lisätietoja liikennepuistosta numerosta p. 044 718 1303

Kansalaisopisto tarjoaa liikuntakursseja lähipalveluna

Kuopion kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia liikuntakursseja kaikenikäisille. Kurssitarjonnassa on huomioitu sekä liikuntaharrastusta aloittavat että reippaampaa menoa ja haastetta kaipaavat, tarjonnan vaihdellessa kehonhuollosta kahvakuulaan. Liikuntakursseja toteutetaan Kuopiossa ja Koillis-Savossa laajalla alueella, myös taajamien ulkopuolella.

Tutustu tarjontaan ja selaa kursseja kansalaisopiston omilla nettisivuilla, jonne pääset alla olevasta linkistä!

Kaikille avointa ohjattua liikuntaa

Lapset ja nuoret

Työikäiset

Ikääntyneet

Ikääntyneiden ohjatut liikuntaryhmät ja kuntosalistartit

Maaseutualueiden ohjatut liikuntaryhmät ikääntyneille (Maaninka, Nilsiä, Juankoski, Riistavesi, Vehmersalmi ja Karttula)

Erityisryhmät

Liikuntavälineitä lainattavissa kirjastoista

Liikunnanohjaajien yhteystiedot

Kaisa Kähärä (vs.) / Lapset ja nuoret

Työikäiset ja liikuntaneuvonta

Päivi Partanen / Erityisryhmät

Carita Randelin-Kauppinen / Ikääntyneet

Petra Haverinen / Ikääntyneet

Jyrki Tarvainen / Kuopio, Vehmersalmi, Riistavesi, Karttula

Noora Jauhiainen / Kuopio, Nilsiä, Juankoski, Maaninka

Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiossa julkaisemme uutisia ja blogitekstejä, jotka liittyvät Kuopiossa liikkumiseen. Luvassa on tietoa ja vinkkejä Kuopion liikuntapaikoilta ja ohjatun liikunnan parista sekä muuta liikunnallista sisältöä.

Liikkuva Kuopio -someseinä