Ohjattu liikunta

Ohjattua liikuntaa Kuopiossa

Kuopion kaupunki tarjoaa monenlaisia ohjatun liikunnan mahdollisuuksia. Etsitkö kenties uutta harrastusta tai tarvitsetko apua liikunnan lisäämiseen arkeesi? Tutustu tarjontaan ja löydä oma tapasi liikkua!

Tälle sivulle on koottu pääasiassa kaupungin liikunnanohjaajien tarjoamat liikuntapalvelut. Joukossa on myös uimahallien vesijumpat sekä linkki kansalaisopiston liikuntakurssien tarjontaan.

Liikunnanohjaajat tarjoavat liikuntapalveluita lapsille ja nuorille, vähän liikkuville työikäisille, ikääntyneille, pitkäaikaissairaille ja erityisryhmille. Alempaa voit tutustua tarjontaan ja ajankohtaisiin liikuntaryhmiin. Liikunnanohjaajien yhteystiedot löytyvät sivuston alalaidasta.

Liikunta-aiheisissa kysymyksissä apunasi on Liikuntaluuri-palvelu, johon vastaavat Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat. Liikuntaluuri antaa neuvoja, vinkkejä, virikkeitä ja tietoa liikuntaan liittyvissä asioissa. Palvelu on maksutonta, vastaamme torstaisin klo 12.00-14.00. Soita 044 718 2505 tai lähetä Whatsapp-viesti! Palvelemme myös englanniksi. 

Liikunnanohjaajien kesän toimintaa

Kuopion kaupunki tarjoaa kaikille avoimia puistojumppia eri puolilla kaupunkia. Osallistuminen on maksutonta. Kokoontuminen sään salliessa oheisen lukujärjestyksen mukaan: Puistojumpat 2022. Ohjaajina toimivat Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat, kesäliikunnanohjaajat ja muut yhteistyötahot.

Nuorille aikuisille ja aikuisille on tarjolla maksuttomia liikuntaryhmiä esimerkiksi palloiluun ja kuntoiluun. Katso lisätiedot täältä! 

Tervetuloa kaikille avoimiin ja ilmaisiin kävelytesteihin ma 23.5.2022 klo 10.00-11.00 ja ti 23.8.2022 klo 10.00-11.00 Väinölänniemelle. Lisätietoa täältä.

Kuopion kaupunki tarjoaa maksuttomia avorantojen vesipeuhuloita lapsille kesällä 2022.
Vesipeuhuloissa tavoitteena on antaa lapselle valmiudet uinnin oppimiselle ja mukavia yhteisiä leikkituokioita ryhmässä yhdessä toisten kanssa. Ensisijaisesti vesipeuhuloissa leikitään, totuttaudutaan veteen ja kastaudutaan. Ryhmät kokoontuvat 45 minuuttia kerrallaan. Alaikäraja vesipeuhuloihin on 5 vuotta (täytettävä kuluvan vuoden aikana). Ilmoittautuminen vesipeuhuloihin alkaa 16.5. klo 9 osoitteessa: www.kuntapalvelut.fi/kuopio
Katso tarkemmat tiedot eri ryhmistä ja aikatauluista.

Kuopion sirkus ja liikunnanohjaajat järjestävät kesällä Seniorisirkus -kesätreenit! Harjoituksissa pääset oman kunnon mukaan kurkistamaan sirkuksen saloihin haastamalla mm. koordinaatiota, tasapainoa ja rohkeutta. Katso tästä lisää ja tule mukaan!

Koe vauhdin hurmaa Niiralan liikennepuistossa

Liikennepuisto on avoinna kesällä 2022
la 28.5. klo 9.30-12 ja la 4.6. klo 9.30-12
6.6.-12.8. maanantai – perjantai klo 10-17 (juhannusaattona suljettu)

 

Varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella voit liikkua puistossa omatoimisesti vaikkapa pyöräillen, skootaten tai leikkitelineillä leikkien.

Niiralan liikennepuisto sijaitsee vanhan Niiralan koulun takana lähellä Valkeisenlampea, osoitteessa Huuhankatu 2.
Liikennepuiston toiminnasta tiedotetaan myös Liikuntapolun Facebook-sivulla.

Lisätietoja liikennepuistosta numerosta p. 044 718 1303

Kansalaisopisto tarjoaa liikuntakursseja lähipalveluna

Kuopion kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia liikuntakursseja kaikenikäisille. Kurssitarjonnassa on huomioitu sekä liikuntaharrastusta aloittavat että reippaampaa menoa ja haastetta kaipaavat, tarjonnan vaihdellessa kehonhuollosta kahvakuulaan. Liikuntakursseja toteutetaan Kuopiossa ja Koillis-Savossa laajalla alueella, myös taajamien ulkopuolella.

Tutustu tarjontaan ja selaa kursseja kansalaisopiston omilla nettisivuilla, jonne pääset alla olevasta linkistä!

Lapset ja nuoret

Työikäiset

Ikääntyneet

Ikääntyneiden ohjatut liikuntaryhmät ja kuntosalistartit

Maaseutualueiden ohjatut liikuntaryhmät (Karttula, Juankoski, Maaninka, Nilsiä, Riistavesi, Vehmersalmi)

Soveltava liikunta

Liikuntavälineitä lainattavissa kirjastoista

Jätä palautetta ohjatun liikunnan palveluista

Liikunnanohjaajien yhteystiedot

Laura Korhonen / Lapset ja nuoret

Henna-Riikka Launonen / Työikäiset ja liikuntaneuvonta

Päivi Partanen / Erityisryhmät

Carita Randelin-Kauppinen / Ikääntyneet

Petra Haverinen / Ikääntyneet

Jyrki Tarvainen / Kuopio, Vehmersalmi, Riistavesi, Karttula

Maija Miettinen / Kuopio, Nilsiä, Juankoski, Maaninka

Ajankohtaista

Ajankohtaista-osiossa julkaisemme uutisia ja blogitekstejä, jotka liittyvät Kuopiossa liikkumiseen. Luvassa on tietoa ja vinkkejä Kuopion liikuntapaikoilta ja ohjatun liikunnan parista sekä muuta liikunnallista sisältöä.

Liikkuva Kuopio -someseinä