Retkeilyreitti

Retkeilyreitit Kuopiossa

Retkeilyreitit tarjoavat kaupungin asukkaille mahdollisuuden monipuoliseen luonnossa liikkumiseen ja virkistymiseen. Marjastus, kalastus ja jopa yöpyminen on alueilla ja reittien varrella mahdollista.

Tälle sivulle on koottu Kuopion alueelta löytyvät pidemmät retkeilyreitit. Muut, asutuksen lähellä kulkevat ulkoilu- ja kävelyreitit löytyvät omalta sivultaan, samoin pienemmät, ympäröivää luontoa esittelevät luontopolut.

Retkikartta -palvelussa voit tarkastella kuntien sekä Metsähallituksen retkeilypalveluja kartalla. Kartta toimii myös mobiililaitteissa.

Alempaa voit tutustua tarkemmin Kuopion alueella oleviin eri retkeilyreitteihin.

Kuopion esteettömät luontokohteet

Esteettömiä luontokohteita ovat Suovunkosken laavu, Haminalahden kulttuuripolun lähtöpaikalla sijaitseva laavu sekä Summan lammen grillikatos. Näihin kohteisiin pääsee autolla ja pinnanmuodot ovat loivia. Varustelusta löytyy esteetön huussi.

Lisäksi invataksilla tai inva-pysäköintitunnuksilla saavutettavat luontokohteet ovat Puijonnokan laavu, Nurmisaaren grillikatos ja Pölhönsaaren grillikatos. Pölhönsaareen mentäessä tarvitaan puomiin avain, jonka voi lainata valtuustotalolta (Suokatu 42). Näissä kohteissa pinnanmuodot ovat loivia, mutta reitti kohteelle on jyrkkä. Varustelusta löytyy myös esteetön huussi.

Kohteet kartalla