Katiskaniemen luontopolku

Katiskaniemen luontopolku

Katiskaniemen luontopolku alkaa Rauhalahden hotellin takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualueella. Katiskaniemen luonnonsuojelualueen arvokkaimpia osia ovat lehtipuuvaltaiset lehdot ja komeat kalliomänniköt. Rannan vanhoissa haavikoissa ja harmaalepiköissä viihtyy myös liito-orava. Suojelualueella on tehty luonnonhoitotöitä vuosina 1999–2003 muun muassa poistamalla kuusia lehtipuuvaltaisista lehdoista sekä lisäämällä lahopuuta erilaisin menetelmin.

Parin kilometrin mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Matkan varrella esitellään muun muassa lehtoja ja niiden kasvillisuutta ja eläimistöä. Myös rannalla ja vedessä elävät kasvit ja eläimet tulevat polulla tutuiksi. Ihmisen käden jälkiä edustaa vanha savottakämppä, Jätkänkämppä, sekä laidunnetut perinnemaisemat.

Katiskaniemen esite (pdf)

Sijainti

Osoite: Katiskaniementie
Kaupunki: Kuopio
Postinumero: 70700
Postiosoite: Kuopio

Yhteystiedot

Nimi: Katiskaniemen luontopolku
Puhelinnumero: 017 182 127
Reitin pituus: Ei saatavilla
Reitin korkeuserot

Lisätietoja

Näytetään retkikartassa: Kyllä
Info: Luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Matkan varrella esitellään muun muassa lehtoja ja niiden kasvillisuutta ja eläimistöä. Myös rannalla ja vedessä elävät kasvit ja eläimet tulevat polulla tutuiksi. Ihmisen käden jälkiä edustaa vanha savottakämppä, Jätkänkämppä, sekä laidunnetut perinnemaisemat.
Reitin pituus: 2km