Haminalahden kulttuuripolku

Haminalahden kulttuuripolku

Kuopion Haminalahden kulttuuripolku kulkee von Wright-veljesten maisemissa. Kulttuuripolku esittelee Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin taideteoksia 1800-luvulta, heidän synnyinseutunsa maisemia nykyään sekä muuta Haminalahden kulttuurihistoriaa.

Kulttuuripolku koostuu 3,1 km:n pituisesta rengasreitistä ja 1,2 km:n pituisesta pistosta Mustalahteen. Reitti kulkee metsäpolkuja ja kyläteitä pitkin ja on tarkoitettu sulan maan aikaiseen patikointiin. Se on viitoitettu opasteviitoin ja paaluin, joissa on metso-logo. Polku on helpohko kulkea, mutta paikoitellen on suuria korkeuseroja. Hankalimpiin kohtiin on rakennettu portaita. Polun lähellä on vilkasliikenteisiä maanteitä, joten autojen melu voi kuulua metsään.

Polun lähtöpaikalla on paikoitusalue. Lisäksi lähtöpaikalla on Haminalahden laavu, jossa toimii polttopuuhuolto. Lähtöpaikka on rakennettu esteettömäksi. Alueella on myös inva-wc, infotaulu sekä jätepiste.

Sijainti

Osoite: Leirikuja 13
Kaupunki: Kuopio
Postinumero: 70800
Postiosoite: Kuopio

Yhteystiedot

Nimi: Haminalahden kulttuuripolku
Email:
Puhelinnumero:
Reitin pituus: Ei saatavilla
Reitin korkeuserot

Lisätietoja

Näytetään retkikartassa: Kyllä
Info: Kuopion Haminalahden kulttuuripolku von Wright-veljesten maisemiin. Kulttuuripolku esittelee Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin taideteoksia 1800-luvulta, heidän synnyinseutunsa maisemia nykyään sekä muuta Haminalahden kulttuurihistoriaa. Kulttuuripolku koostuu 3,1 km:n pituisesta rengasreitistä ja 1,2 km:n pituisesta pistosta Mustalahteen. Reitti kulkee metsäpolkuja ja kyläteitä pitkin ja on tarkoitettu sulan maan aikaiseen patikointiin. Se on viitoitettu opasteviitoin ja paaluin, joissa on metso-logo. Polku on helpohko kulkea, mutta paikoitellen on suuria korkeuseroja. Hankalimpiin kohtiin on rakennettu portaita. Polun lähellä on vilkasliikenteisiä maanteitä, joten autojen melu voi kuulua metsään.
Reitin pituus: 3.2km