Halmejoen luontopolku

Halmejoen luontopolku

Ranta-Toivalassa sijaitseva Halmejoen luontopolku on lähes kokonaisuudessaan Eu:n Natura-verkostoon kuuluvalla suojelualueella. Halmejoelle ominaisia ovat erilaiset lehdot, joista komeimmat löytyvät alueen halki kulkevien purojen varsilta. Suojelualueella on tehty hoitotöitä, joiden tavoitteena on lehtokasvillisuuden säilyttäminen ja palauttaminen sekä puustorakenteen monipuolistaminen.

Vajaan kahden kilometrin mittaisella luontopolulla esitellään muun muassa lehtoja ja niiden kasvillisuutta. Polulla kulkija pääsee tutustumaan myös Halmejoen monipuoliseen linnustoon. Hyvällä onnella alueella voi kuulla vaikkapa vanhoja luonnontilaistuvia metsiä suosivien idänuunilinnun ja pikkusiepon laulun. Luontopolulla kerrotaan myös alueella tehdyistä luonnonhoitotöistä. Polku alkaa Ranta-Toivalantien varressa olevalta parkkipaikalta. Polun varrella on Ranta-Toivalan kylätoimikunnan ylläpitämä nuotiopaikka.

Halmejoen luontopolulta on yhteys noin viiden kilometrin mittaiselle Pökösenmäen patteripolulle. Kylätoimikunnan ylläpitämä polku kiertelee Suomen sodan aikaisilla tapahtumapaikoilla.

Halmejoen esite (pdf)

Sijainti

Osoite: Halmejoentie 67
Kaupunki: Kuopio
Postinumero: 70900
Postiosoite: Toivala

Yhteystiedot

Nimi: Halmejoen luontopolku
Puhelinnumero: 017 182 127
Reitin pituus: Ei saatavilla
Reitin korkeuserot

Lisätietoja

Näytetään retkikartassa: Kyllä
Taukopaikkoja: 1
Info: Merkitty vihreillä maalimerkeillä. Yhteys Pökösenmäen patteripolkuun. Polun varrella nuotiopaikka. Hirvenmetsästysaikana alueella tulee liikkua varoen ja käyttää kirkasvärisiä vaatteita.
Reitin pituus: 1.7km