Luontopolku

Kuopion luontopolut

Kuopion luontopolut kutsuvat metsään kulkemaan!

Kuopion luontopolkuverkosto on laaja ja se mahdollistaa luonnossa liikkumisen ja ajatusten tuulettamisen mitä kauneimmissa maisemissa ja metsissä. Luontopolut ovat kapeahkoja reittejä, joiden varsilta löytyy ympäröivästä luonnosta kertovia opastauluja. Lähde poluille lähimetsiin yksin tai vaikka kaverin kanssa!

Kuopiossa on useita opastettuja luontopolkuja. Puijolla, Kolmisoppi-Neulamäen alueella, Katiskaniemessä ja Halmejoella on perinteiset luontopolut. Karhonsaaressa esitellään erilaisia puita ja pensaita puulajipolulla, kun taas Haminalahden kulttuuripolulla pääsee tutustumaan von Wright -veljesten maalausten maisemiin.
Kaikki polut on merkitty maastoon maalimerkeillä ja opasteilla.

Leveämmät ja kunnostetut kävely- ja ulkoilureitit on listattu omaan osioon, samoin pidemmät retkeilyreitit. Retkeilijöitä palvelevat lukuisat nuotiopaikat ja laavut, jotka nekin ovat omalla sivullaan. Tutustu myös lintu- ja näkötorneihin, joista on mahtavaa seurata ja ihailla ympäröivää luontoa.

Alempaa löydät listattuna Kuopion luontopolut. Klikkaamalla polun nimeä voit tarkistaa sijainnin ja mahdolliset lisätiedot.

Kuopion esteettömät luontokohteet

Esteettömiä luontokohteita ovat Suovunkosken laavu, Haminalahden kulttuuripolun lähtöpaikalla sijaitseva laavu sekä Summan lammen grillikatos. Näihin kohteisiin pääsee autolla ja pinnanmuodot ovat loivia. Varustelusta löytyy esteetön huussi.

Lisäksi invataksilla tai inva-pysäköintitunnuksilla saavutettavat luontokohteet ovat Puijonnokan laavu, Nurmisaaren grillikatos ja Pölhönsaaren grillikatos. Pölhönsaareen mentäessä tarvitaan puomiin avain, jonka voi lainata valtuustotalolta (Suokatu 42). Näissä kohteissa pinnanmuodot ovat loivia, mutta reitti kohteelle on jyrkkä. Varustelusta löytyy myös esteetön huussi.

Kohteet kartalla