Luistelukenttä

Luistelukentät Kuopiossa

Luistinratojen jäädytykset kaudelle 2022–2023 ovat käynnissä.

Kohdeluettelosta nät oman luistinratasi tilanteen.

Voit tarkistaa sivun alareunasta oman alueesi luistelupaikan tilanteen.

Mikäli maalit on poistettu ja valot ei illalla pala, rata on suljettu.

Kuopion luistelukentät sijoittuvat usein koulujen kentille ja lähiliikuntapaikoille. Luistelukenttiä on ympäri kaupunkia. Toisin kuin jääkiekkokaukaloita, luistelukenttiä ei voi varata, vaan ne ovat vapaasti kaikkien käytettävissä!

Kuopionlahdella ja Koulupuistossa on omat alueet kiekkoilijoille ja luistelijoille. Karttulan luistinradat ja kaukalot sijaitsevat kirkonkylässä, syvänniemessä ja Pihkainmäen koululla. Nilsiässä Tahkovuoren lähiliikuntapaikalla on luistinrata.

Luistelukentät ovat jäädytettyjä kenttiä, joissa ei ole laitoja. Luistelukenttien lisäksi Kuopiossa on paljon laidallisia kaukaloita, joissa voi myös luistella ja pelata. Kaukalot löytyvät kaukalo-osiosta. Myös lisätietoa Liikunta ja ulkoilu osiossa.

Luistelukauden aikaan kaukaloiden ja luistelualueiden yhteydessä olevat pukukopit ovat käytössä ja avoinna joka päivä klo 8–21.

Tarkista luistelukenttien sijainnit alempaa, kunkin kohteen omalta sivulta.

 

Kaikki luistelumahdollisuudet löydät koottuna ulkojäät -sivulta.

Finland Ice Marathon

Yksi Kuopion näkyvimmistä luistinradoista on joka vuosi Kallaveden jäälle jäädytettävä Finland Ice Marathon -rata. Rata on vapaasti käytössä kaikille, mutta Finland Ice Marathon –kisojen aikaan rata on kilpailukäytössä.

Pituutta rantaviivaa myöten kiemurtelevalla radalla on muutamasta kilometristä yli kymmeneen kilometriin. Rata kulkee matkustajasataman ja Väinölänniemen ympärillä. Kevättalvella Finland Ice Marathon -kisojen aikaan radalla luistelevat myös kaikki kuopiolaiset koululaiset.

Ajankohtainen tieto Finland Ice Marathon -tapahtuman sivuilla.

Kohteet kartalla