Laavu, kota tai kammi

Kuopion laavut

Kuopion laavut ovat ulkoilijoiden ja retkeilijöiden käytössä ympäri kaupunkia. Laavuilla on mukava syödä eväitä tai jopa yöpyä ulkona!

Tämän sivun alalaitaan on listattu Kuopion alueen laavut. Tutustu kunkin laavun sijaintiin ja varustelutasoon laavun omalla sivulla.

Laavujen lisäksi taukoa voi viettää nuotiopaikoilla ja muilla tulipaikoilla, jotka on listattu omalle sivulleen.

Retkikartta -palvelussa voit tarkastella kuntien sekä Metsähallituksen retkeilypalveluja kartalla. Kartta toimii myös mobiililaitteissa.

Kuopion esteettömät luontokohteet

Esteettömiä luontokohteita ovat Suovunkosken laavu, Haminalahden kulttuuripolun lähtöpaikalla sijaitseva laavu sekä Summan lammen grillikatos. Näihin kohteisiin pääsee autolla ja pinnanmuodot ovat loivia. Varustelusta löytyy esteetön huussi.

Lisäksi invataksilla tai inva-pysäköintitunnuksilla saavutettavat luontokohteet ovat Puijonnokan laavu, Nurmisaaren grillikatos ja Pölhönsaaren grillikatos. Pölhönsaareen mentäessä tarvitaan puomiin avain, jonka voi lainata valtuustotalolta (Suokatu 42). Näissä kohteissa pinnanmuodot ovat loivia, mutta reitti kohteelle on jyrkkä. Varustelusta löytyy myös esteetön huussi.

Muistilista laavun käyttäjälle

  • Kalamajat ja laavut ovat avoimia taukopaikkoja ja tarkoitettu kaikkien vesillä ja luonnossa liikkujien tilapäiseen käyttöön (1-3 vrk kerrallaan)
  • Ensiksi tulleet antavat tilaa viimeksi tulleille
  • Jätä kuivat polttopuut seuraaville tulijoille
  • Siisti jäljet lähtiessä ja vie roskat ym. jätteet niille kuuluvaan paikkaan
  • Majoissa ja laavuilla on vieraskirja, johon voit kirjoittaa terveisesi paikan ylläpitäjälle. Säästä seiniä!

Yhteystiedot

Laavujen puutteet ja epäkohdat voi ilmoittaa

Auvo Lempinen
0400 876 943

Voi lähettää palautetta myös digitaalisesti:

Jätä palautetta!

Kohteet kartalla