tiistai 20. elokuun 2019

Uutinen

Vuoden 2025 suunnistuksen MM-kilpailut järjestetään Kuopiossa

Kansainvälinen suunnistusliitto IOF myönsi suunnistuksen vuoden 2025 MM-kilpailut Kuopioon.

Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki kertoo olevansa tyytyväinen, että MM-kisat saatiin jälleen Suomen järjestettäväksi.

– Suomalaiselle suunnistukselle tämä on erittäin mahtava asia. Kuopiosta löytyy kisoille motivoituneet järjestäjät ja hienot puitteet, joille on hyvä rakentaa onnistunut tapahtuma, hän korostaa.

Myös kuopiolaisten nelihenkinen delegaatio MM-Norjassa iloitsee myönteisestä MM-päätöksestä.

– Fiilikset ovat iloiset, sillä olimme seurana tosissaan mukana hakemassa, ja nyt tapahtumaa voidaan innolla lähteä viemään eteenpäin. Tulossa on iso ja merkittävä tapahtuma sekä seuran, Kuopion kaupungin että suomalaisen suunnistuksen näkökulmasta, arvioi Kuopion Suunnistajien puheenjohtaja Timo Suhonen.

– Kuopion kaupunki on tukenut MM-unelman toteutumista jo hakuvaiheessa. Myös kaupungilla on ollut suuri into saada MM-kisat, jotka tuovat kaupungille paljon näkyvyyttä ja lisää matkailijoita. Tapahtumalla on yleisökisoineen iso merkitys paikalliselle elinkeinoelämälle esimerkiksi matkailutuloina, Suhonen uskoo.

Kuopiossa on aiemmin järjestetty muun muassa Suomessa vuosittain järjestettävä miesten viestisuunnistuskilpailu Jukolan viesti vuonna 2104. Kuopio pääsi kasvattamaan kokemustaan suurten suunnistustapahtumien järjestäjänä myös Tahkolla heinäkuussa 2019 järjestetyillä FIN5-suunnistusviikoilla.

Vuoden 2025 MM-kisat ovat maastomatkojen MM-kilpailut. Kisaviikon ohjelmassa on keskimatka, pitkä matka ja viesti.

MM-suunnistus 2025 on viides kerta lajin MM-kisoille Suomessa. Aiemmin kisat on järjestetty 1966 Fiskarsissa, 1979 ja 2001 Tampereella sekä 2013 Vuokatissa.