torstai 09. heinäkuun 2020

Uutinen

Uuden Kuntolaakson uimahallin uudet kujeet

Entiset liikuntakortit muuttuvat Liikkuva Kuopio -rannekkeisiin ja uintireissuille tulee muistaa ottaa oma pefletti mukaan. Palvelut laajenevat esimerkiksi uimahallin yhteydessä olevien kahvion ja ravintolan myötä.

Uutukainen uimahalli tuo mukanaan muutamia muutoksia käytäntöihin ja toimintoihin verrattuna vanhaan Niiralan uimahalliin. Näkyvin uudistus on entisten Terve Kuopio -liikuntakorttien poistuminen käytöstä ja niiden tilalle tulevien Liikkuva Kuopio -rannekkeiden käyttöönotto. Kuntolaakson uimahalliin tullaan sisälle ranneketta näyttämällä ja pukuhuoneiden kaapit myös avataan ja suljetaan rannekkeella. Enää ei tarvitse muistaa ottaa kolikoita mukaan uintireissulle.

Vanhojen korttien vaihto uusiin rannekkeisiin aloitetaan jo keskiviikkona 15.7. Kuopio-hallin ja Niiralan uimahallin kassoilla. Jotta uuden uimahallin avautuessa 3.8. ei tulisi suuria ruuhkia rannekkeenvaihtopisteellä, suosittelemme vaihtamaan kortteja rannekkeisiin jo etukäteen heinäkuun aikana. Liikkuva Kuopio -rannekkeet tulevat syksyn aikana käyttöön myös Kuopio-hallilla. Uusille asiakkaille ranneke maksaa 7,90 €. Terve Kuopio -kortin omistajille ranneke maksaa 5,64 €, joka hyvitetään asiakkaalle joko 5 lisäpäivänä (aikarajalliset kortit) tai 2 ylimääräisenä uintikertana (sarjakortit). Vanhan kortin sisältö siirretään uudelle rannekkeelle vaihdon yhteydessä.

Omat pefletit mukaan uintireissuille

Toinen muuttuva käytäntö Kuntolaakson uudessa uimahallissa on kertakäyttöisten peflettien poistuminen pesutiloista. Muovia sisältävät kertakäyttöpefletit tuottivat esimerkiksi Niiralan uimahallissa vuonna 2019 noin 25 tonnia jätettä, joten niistä luopuminen on todellinen ympäristöteko. Muiden suurten kaupunkien uimahallien tapaan kertakäyttöpefleteistä luovutaan nyt myös uudessa Kuntolaakson uimahallissa, ja asiakkaita kehotetaan ottamaan mukaan omat pefletit uintireissuille. Uuden uimahallin kassalta voi myös ostaa sekä kertakäyttöisiä että pesun kestäviä peflettejä.

Kuntolaaksossa viihtyvät myös perheen pienimmät

Hierovat suihkut, poreallas, aromasaunat, uima-asukuivuri, päivittäinen matalan kynnyksen kuntosaliohjaus, kehonkoostumuksen mittaus, hyppyvartti joka tunti ja virtuaalivesijumppalaitteet ovat kaikki esimerkkejä Kuntolaakson tarjoamista uusista palveluista. Lisämukavuutta uimahallielämykseen tuo mahdollisuus säätää saunojen lämpötiloja ja ilmankosteuksia asiakkaiden toiveiden mukaan. Pieni, liikuteltava liukumäki ja kahvion yhteydessä oleva leikkipiste takaavat sen, että hallissa viihtyvät perheen pienimmätkin.

Uimahallin aulatilassa sijaitseva kahvio yhdistettynä samassa rakennuksessa, jäähallin puolella toimivaan ravintolaan tekee uudesta uimahallista paikan, jossa voidaan tarjota asiakkaille entistä monipuolisemmin palveluita ja enemmän hyvinvointia.

Avajaisviikkoa vietetään vauhdikkaissa tunnelmissa 10.16.8.

Kuntolaakson uimahalli avataan yleisölle maanantaina 3.8., ja varsinaista avajaisviikkoa vietetään 10.–16.8. Tuon viikon aikana kävijä pääsee kokeilemaan muun muassa uimahyppyjä, Wibit-rataa, taitouintia ja joogaa. Lisäksi ohjelmassa on seurapäivä ja ennätysten päivä, jolloin Kuntolaaksossa pidetään esimerkiksi ennätyssuuri vesijumppa.

Tervetuloa uuteen Kuntolaakson uimahalliin 3.8. alkaen!

Aukioloajat:

 • Ma-pe klo 6-21, kassapalvelut klo 20 asti, uima-altaat ja kuntosalit käytettävissä klo 20.30 asti.
 • La-su klo 9-19, kassapalvelut klo 18 asti, uima-altaat ja kuntosalit käytettävissä klo 18.30 asti.

Hinnat:

 • Kertaliput 5,70 € / ale-ryhmä 4 €
 • 10 kerran sarjakortti 51,50 € / 35,80 €
 • 25 kerran sarjakortti 107,60 € / 74,30 €
 • 50 kerran sarjakortti 171,60 € / 119,00 €
 • Sarjalippunide 100 kpl 486,20 €
 • Päiväpassi: voit liikkua Kuopion liikuntahalleissa joka päivä klo 10–15 välisenä aikana hintaan 20 € / kk.
 • Kuukausipassi: voit käyttää kuukauden ajan rajattomasti Kuopion liikuntahallien palveluja 36 € / kk.
 • Lasten ja nuorten hyvinvointiranneke: 40 € / 6 kk ja 70 € / 12 kk. Ranneke sisältää mm. rajattomat käynnit Kuntolaakson ja Lippumäen uimahalleilla sekä niiden kuntosaleilla ja Kuopio-hallin kuntosalilla sekä juoksurata-alueella – katso lisää: www.kuopio.fi/-/hyvinvointiranneke-tarjoaa-lapsille-ja-nuorille-mahdollisuuden-harrastaa-kulttuuria-ja-liikuntaa-edullisesti-kuopiossa
 • Eläkeläisten hyvinvointikortti: 37,40 € / 6 kk ja 65,70 € / 12 kk. Kortti on tarkoitettu kaikille eläkepäätöksen saaneille sekä 65 vuotta täyttäneille henkilöille, ja se oikeuttaa rajoittamattoman käytön Kuopion kaupungin liikuntahalleissa (Kuopiohalli, Niiralan uimahalli ja Lippumäen uimahalli).

Sarjakortteihin, passeihin ja rannekkeisiin lisätään Liikkuva Kuopio -rannekkeen hinta ensimmäisellä kerralla, 7,90 €.

Ale-ryhmään kuuluvat alle 18-vuotiaat, opiskelijat opiskelijakortilla, varusmiehet ja siviilipalveluksessa olevat, invalidit, eläkeläiset, työkyvyttömyyseläkkeen saajat ja työttömät. Lapset alle 5 vuotta veloituksetta maksavan aikuisen kanssa.