perjantai 18. helmikuun 2022

Uutinen

Ulkoliikuntatiedote viikonlopulle 18.-20.2.2022

Luistelu:

Jäämaratonradalla luistellaan lauantaina 19.2. Kalevan kierros -luistelukilpailu – 2 km rata on varattu kisojen käyttöön. Muille vapaata luistelualuetta kilpailun aikana on Rönön sillan lähettyvillä oleva rataosuus. 

Luistelualueiden aurausta tehdään arkisin kaksi kertaa päivässä ja viikonloppuna kerran aamuisin. Pukutilat ovat avoinna klo 8-21. Muistetaan pitää luistelupaikkojen pukutiloissa turvavälit ja maskin käyttöä suositellaan vallitsevan koronatilanteen takia.

Lippumäen tekojääradalla on korttelikiekko-päätöstapahtuma sunnuntaina 20.2. klo 9.00-15.30. HUOM! Tarkistathan aina ennen Lippumäen tekojääradalle lähtöä eri kohderyhmille tarkoitetut ja varatut vuorot: https://liikkuvakuopio.fi/liikuntapaikat/tekojaakentta/lippumaen-tekojaakentta/.

Hiihto:

Jäälatujen kunnostusta hankaloittaa runsas lumi ja sen aiheuttama paino. Vesi nousee jäälle, eikä kunnossapito etene. Satanutta lunta poljetaan latupohjiin pelkillä moottorikelkoilla ja jäälatuja yritetään saada kuntoon lauantain 19.2. aikana. Haasteellista on!

Kuvelammen latu Petosella on suljettu toistaiseksi alueella tehtävien metsätöiden vuoksi.

Kuopion taajama-alueen latujen kunnostustilannetta voi seurata osoitteesta: https://kuopio.fluentprogress.fi/outdoors

Myös Tahko/Nilsiä-alueella on jäälle nousseesta vedestä haittaa jäälatujen kunnostukselle. Lisäksi latukonerikon vuoksi latujen kunnostus on päässyt käynnistymään hieman normaalia myöhemmin tänään perjantaina 18.2. Auki oleviksi ilmoitetut ladut pyritään hoitamaan valmiiksi klo 16 mennessä. Tahkon latujen kunnostustilannetta voi seurata osoitteessa: https://tahkonreittipooli.fi/maastohiihto/