perjantai 05. helmikuun 2021

Uutinen

Turvallisesti viikonlopun ulkoliikuntarientoihin

Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat on suljettu ensi viikon perjantaihin 12.2. asti, mutta onneksi ulos pääsee luistelemaan, hiihtämään tai muuten vaan vaikka metsään liikkumaan.

Meitä kuopiolaisia koetellaan nyt kuitenkin vähän myös ulkona liikkuessa. Huomioithan tulevana viikonloppuna seuraavat asiat:

Varo tykkylunta metsässä liikkuessasi

Kuopion kaupunki haluaa huomauttaa hiihtäjille ja muillekin ulkoilijoille kohonneesta tykkylumen aiheuttamasta vaarasta. Riski on suurimmillaan korkeilla mäkialueilla, mutta alempanakin voi olla riskejä.  Kuopiossa erityisiä riskialueita ovat esim. Puijon, Neulaniemen ja Neulamäen, Tahkon sekä Pisan lakialueet. Alempana olevilla metsäalueilla riski ei ole niin suuri, koska pari viikkoa sitten vallinnut suojasää puhdisti puut lumesta.

Tykkylumi on mäkialueilla muodostanut puiden latvuksiin lumikuormaa, jonka vuoksi puiden latvukset voivat katketa. Katkennut latvus hiihtoladulla tai kevyen liikenteen väylällä voi aiheuttaa todellisen vaaratilanteen. Tällä hetkellä tilanne ei ole vielä kriittinen, mutta sääolosuhteiden muuttuessa puissa oleva lumi tulee jossain vaiheessa alas esim. kovan tuulen tai suojasään seurauksena. Oksistossa oleva jäinen lumi saattaa painaa satoja kiloja, mikä aiheuttaa pudotessaan todellisen vaaran. Tällä hetkellä pitkän aikavälin sääennuste ennustaa pakkasten jatkuvan eikä tuulienkaan ennusteta kovenevan nykyisestä merkittävästi.

Sääolosuhteiden muuttuessa kehotamme korkeilla mäkialueilla liikkuvia ulkoilijoita erityiseen varovaisuuteen ja tarkkailemaan ympäristöä!

Jääladut eivät ole vielä hiihtokunnossa – Syväväylällä liikkuminen kielletty!

Jäälatujen tekoa hidastaa jään päälle noussut vesi. Sama ongelma vaivaa myös lampien jäillä, jonne päästiin jo tekemään latua viime viikolla. Jäälatujen kunnostuksen aloitus vaatii kovia pakkasia useammaksi päiväksi. Valitettavasti tulevalle viikonlopulle ei ole tarjolla kunnostettuja jäälatuja edes lampien jäällä.

Syväväylällä liikkuminen on erittäin vaarallista ja ehdottomasti kiellettyä.

Puijolla su 7.2. kilpailut – kilpalatu suljettuna vähän aikaa

Puijolla on sunnuntaina 7.2. Iivo-cupin osakilpailu: https://puijonhiihtoseura.fi/iivo-cup-parisprintit-722021.html

Kilpailussa käytetään stadionin läheisyydessä kulkevia latuja (1 km). Nuo ladut (katso tarkemmin yllä olevasta linkistä) ovat suljettuna kilpailukäyttöön su n. klo 10-14 välisen ajan.

Ja tätä kaikkea saat ilolla tehdä viikonloppuna ulkona: