keskiviikko 01. joulukuun 2021

Uutinen

Tietoa latujen ja luistelualueiden reunoilta – Lippumäen tekojäärata avataan 3.12.

Alkuviikon aikana satanut lumi jyrätään kiinni latupohjille keskiviikon ja torstain 1.-2.12. aikana. Jyrätyn lumen määrä ei mahdollista vielä perinteisen latu-uran tekoa muualle kuin Ylä-Antikkalan pellolle ja joillekin aukeille latuosuuksille. Keskeneräisillä latupohjilla hiihdettäessä on huomioitava latutunneleiden lumettomuus. Lumetustyöhön käydään heti, kun lumen määrä tunneleiden läheisyydessä sen mahdollistaa.

Parhaat ja turvallisimmat hiihto-olosuhteet löytyvät edelleen Puijon ja Tahkon ensilumenladuilta. Ensilumenladut ovat maksullisia siihen asti, kunnes muu latuverkosto on saatu turvallisesti avattua: liikkuvakuopio.fi/ajankohtaista/puijon-ja-tahkon-ensilumenladut-avataan-perjantaina-12-11-klo-10/. Seuraathan tiedotusta Liikkuva Kuopio -kanavissa.

Puijon ensilumenladun ja Antikkalan pellon latujen kunnostusta voi seurata osoitteessa: kuopio.fluentprogress.fi/outdoors. Muut ladut lisätään latuseurantaan, kun ne ovat täysin käyttökuntoisia.

Puijonlaaksossa Sammakkolammen kiertävää latua ei voida laittaa hiihtokuntoon ennen kuin työmaalta saadaan siihen lupa. Arvioitu ajankohta Sammakkolammen ladulle on lähempänä joulua.

 

Lippumäen tekojäärata avataan perjantaina

Perjantaina selviää luistelualueiden ja kaukaloiden osalta, missä pääsee viikonloppuna jo luistelemaan. Useassa kohteessa jäädytykset on jo aloitettu, mutta jäät valmistuvat eri aikoina. Keskeneräiselle jäälle ei kannata mennä luistelemaan. Käyttökuntoisen ja turvallisen luistinradan tunnistaa siitä, että kentällä palaa iltasin valot ja maalit on toimitettu kentälle.

Ja lopuksi ilouutisena kerrottakoon, että Lippumäen tekojäärata avataan luistelijoille perjantaina 3.12.2021 alkuvaikeuksien jälkeen. Tarkistathan ennen luistelemaan lähtöä eri kohderyhmille tarkoitetut ja varatut vuorot: liikkuvakuopio.fi/liikuntapaikat/tekojaakentta/lippumaen-tekojaakentta/