perjantai 16. syyskuun 2022

Uutinen

Tahkolla hiihdetään jo neljän viikon päästä 14.10. – Puijon esilumenlatu avataan 11.11.

Tulevan talven hiihtokausi avataan Tahkon ensilumenladulla jo neljän viikon päästä, perjantaina 14.10.2022 klo 10. Puijon ensilumenlatua odotellaan marraskuulle, Puijolla pääsee suksimaan 11.11.2022 alkaen.


Tahkon ensilumenlatu 14.10.2022 ->

Tahkon ensilumenladun pituus on aluksi 0,5 km suuntaansa eli edestakaisin hiihdettynä 1 km. Latua pidennetään myöhemmin, jos lunta ja kylmempää ilmaa riittää. Lähtö ensilumenladulle on Tahkolaakson pohjukasta Nilsiän suuntaan. Ladun molemmissa reunoissa on perinteisen urat, joten se sopii mainiosti niin vapaalle kuin perinteisellekin hiihtotavalle. Avauspäivästä alkaen pääsee hiihtämään mihin vuorokauden aikaan tahansa, latu on valaistu hämärän alkaessa klo 21.00 saakka.

Ensilumenlatu on maksullinen siihen saakka, kunnes latuverkoston ladut on avattu virallisesti luonnonlumella ja asiasta tiedotettu Tahkon reittipoolin tiedotteella. Ensilumenladun hinnat tarkentuvat lähempänä avausajankohtaa. Ensilumenladun kunnostuksesta vastaa Kuopion kaupunki.

Lisätietoja: www.kuopiotahko.fi/paikat/tahkon-ensilumenlatu/


Puijon ensilumenlatu 11.11.2022 ->

Puijon hiihtokausi avataan perjantaina 11.11.2022. Puijon ensilumenlatu alkaa hiihtostadionin kentältä pysäköintialueen puoleisesta päästä. Ladun oikeassa reunassa on perinteisen ura, joten se sopii mainiosti niin vapaalle kuin perinteisellekin hiihtotavalle. Avauspäivästä alkaen hiihtämään pääsee vaikka vuorokauden ympäri, latu on valaistu klo 7.00-21.00.

Lisätietoja mm. hinnoista ja maksamisen tavoista päivitetään lähempänä avausajankohtaa Liikkuva Kuopio -sivustolle: https://liikkuvakuopio.fi/liikuntapaikat/latu/puijon-ensilumenlatu/