perjantai 19. helmikuun 2021

Uutinen

Runsas lumentulo voi hidastaa latujen ja luistelualueiden kunnossapitoa – sunnuntaina kannattaa suunnata ulkoliikunnan pariin

Viikonlopulle ajoittuva runsas lumentulo saattaa hieman hidastaa latujen ja luistelualueiden kunnossapitoa. Kunnostuskalusto on liikkeellä laduilla normaaliin tapaan, mutta ennusteiden toteuduttua kunnostettu latu ei pysy kovin kauan auki. Latujen hoidon pääpaino haastavissa olosuhteissa on Puijolla sekä Jynkänvuorella ja sen lähiladuilla. Viikonlopun mukavimmat olosuhteet harrastella hiihtoa ja luistelua tulevat olemaan sunnuntaina ja maanantaina.

Jäälatuja jyrätään myös viikon lopulla, jotta sateiden päätyttyä ne olisi helpompi saada hiihtokuntoiseksi. Ennusteiden mukainen (4-6 m/s) tuuli tukkii kuitenkin kunnostetun ladun miltei saman tien. Myös luistelualueilla kannattaa huomioida runsas lumentulo, joka tekee kunnossapidon haasteelliseksi.

Tykkylumiongelma on jo nyt katkonut joitakin puita reitistöille, ja viikonlopun lumisateet saattavat pahentaa tilannetta. Metsäisillä reiteillä (ladut, polut) kulkijoiden tulee huomioida tämä liikkuessaan.

Auringonpilkahduksen pyryn keskelle tuo se, että latuinfo-palvelu päivittyy nyt oikein. Tutustu myös päivitettyyn ”Kuopion kuntoladut” -karttaan ja erityisesti jäälatujen muutoksiin: https://liikkuvakuopio.fi/wp-content/uploads/2021/02/Print-kuopion_latukartta_2020-2021.pdf

Tuttuun tapaan latujen kunnostustilanteen voi tarkistaa: