tiistai 12. toukokuun 2020

Uutinen

Miten ulkoharrastuspaikkoja voi hyödyntää 14.5. jälkeen?

Valtioneuvoston linjauksen mukaan Kuopiossakin avataan ulkoharrastuspaikat 14.5.2020 alkaen, mutta paikoilla on edelleen noudatettava 10 hengen kokoontumisrajoitusta. Kaupungin ulkoliikuntapaikoissa liikutaan seuraavien linjausten mukaisesti aikavälillä 14.-31.5.2020:

  • Pienillä ulkoliikuntapaikoilla voi olla samanaikaisesti enintään 10 henkilöä.
  • Suurilla kentillä, kuten jalkapallo-, yleisurheilu- ja muilla vastaavilla kentillä voi samanaikaisesti olla yhteensä enintään 30 henkilöä ja hekin enintään 10 henkilön ryhmiin jakautuneina siten, ettei lähikontakteja synny.
  • Golf-kenttien osalta suositellaan, että niillä voi olla samanaikaisesti yhteensä enintään 50 henkilöä ja hekin enintään 10 henkilön ryhmiin jakautuneina niin, ettei lähikontakteja synny.
  • Pukukopit ovat suljettuina toukokuun loppuun asti.
  • Kilpailuja ja otteluita ulkoliikuntapaikoilla ei voi järjestää toukokuun aikana.

Myös yksityisten ja kolmannen sektorin liikuntapaikkojen omistajien suositellaan toimivan edellä kuvatulla tavalla.

Ulkoliikuntapaikkojen käytöstä 1.6.2020 alkaen annetaan uusia ohjeita toukokuun aikana.

Vuoroja voi käyttää jo myönnettyjen vuorojen perusteella ja niistä peritään hinnaston mukainen maksu. Kaikessa toiminnassa vuorojen käyttäjien tulee noudattaa hallituksen linjauksia ja THL:n antamia ohjeita. Vuorojen käyttäjät ovat vastuussa toiminnastaan ja näin ollen velvollisia valvomaan, että toiminta on annettujen ohjeiden mukaista.

Kaupungin sisäliikuntatilat avataan aikaisintaan kesäkuun alusta alkaen, edellyttäen, että se on mahdollista hallituksen ohjeiden puitteissa. Sisäliikuntatilojen osalta odotetaan ohjeistuksia, jonka jälkeen tehdään tarkempi suunnitelma avaamisista. Aiheesta tiedotetaan heti, kun mahdollista www.liikkuvakuopio.fi -sivuilla sekä Liikkuva Kuopio -Facebook-sivulla.

Valtioneuvoston ja THL:n ohjeita ja linjauksia: