perjantai 20. maaliskuun 2020

Uutinen

Mitä tehdä viikonloppuna, kun julkisilla paikoilla liikkumista ei suositella?

Hallitus on suositellut välttämään kaikenlaista harrastustoimintaa. Kaikki Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat on suljettu 17.4.2020 asti. Myöskään ulkoliikuntapaikkoja ei aktiivisesti ylläpidetä. Ulkoilu kevyen liikenteen väylillä ja luonnossa on kuitenkin hyväksi vaikeassa tilanteessa, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Ihmisten on tärkeä pysyä toimintakykyisenä myös poikkeusolojen yli.

Ulkona liikkumiseen liittyviä suosituksia:

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille kaikissa ikäryhmissä, koska siten hidastetaan koronaviruksen leviämistä. Vältä siis tietoisesti julkisia paikkoja, tungoksia ja pidä etäisyys kanssaihmisiin.

Ensi viikolla lisää etätoimintaa kulttuurilaitoksissa

Myös asukastuvat, kansalaisopisto, Kino Kuvakukko ja Kino Manttu (Nilsiän Manttaalitalo), kirjastot, nuorisotalot, museot, Musiikkikeskus sekä kaupunginteatteri on suljettu. Tällä pyritään ehkäisemään fyysiset kontaktit ja hidastamaan koronaviruksen leviämistä.

Kuopion kaupunki suunnittelee ja toteuttaa erilaisia verkkopalveluita korvaamaan suljettuja toimintoja. Esimerkiksi Finna-verkkokirjaston kautta voit lainata e-kirjoja ja äänikirjoja, katsoa elokuvia, ooppera- ja balettitallenteita ja kuunnella musiikkia. Katso tarkemmin: https://kuopio.finna.fi/Content/eaineistot. Kirjasto tarjoaa jatkossa myös livelähetyksiä, kuten esim. satutunteja ja kirjavinkkausta. Kansalaisopisto suunnittelee digiverkkokursseja esimerkiksi muistin parantamiseen ja perheiden arjen tukemiseen. Taidemuseon Keskusteluja-näyttelyyn tutustuminen onnistuu taidemuseon Facebook- ja Instagram-tilien kautta.

Liikuntaa, kulttuuria ja osallisuutta tullaan näkemään, tekemään ja kokemaan nyt uudella tavalla. Tiedotamme erilaisista ajanvietteistä tarkemmin ensi viikolla.

Nyrkkisääntönä kaikelle toiminnalle on: Vältä julkisia paikkoja. Pysyttele kotioloissa ja pidä fyysinen etäisyys toisiin. Näin hidastat koronaviruksen leviämistä ja suojelet riskiryhmiä.