perjantai 07. elokuun 2020

Uutinen

Leppäkertunkaari ja Koirankierto täyttyivät ajelijoista – remontoidun Niiralan liikennepuiston uudet polkuautot nyt käytössä

Koirankierrolla, Leppäkertunkaarella ja Tiputiellä näkyi torstai-aamupäivästä varsin vauhdikkaita pieniä kuskeja, kun remontoitu Niiralan liikennepuisto avattiin käyttöön uusien polkuautojen kera.


Onni ja Eino kävivät testaamassa remontoidun liikennepuiston. Tankilla heidän ei vielä tarvinnut käydä, mutta kuulemma myös uusi bensa-asema on kiva lisä puistoon.

Onni ja Eino kiitivät polkuautoillaan Hiiriesplanadia pitkin. Poikien mielestä remontoitu liikennepuisto on ”hyvä ja siisti paikka”.

– Uudet autot ovat ja hienoja, samoin liikennevalot, he kommentoivat.

Tankilla Onnin ja Einon ei ollut vielä tarvinnut käydä, mutta kuulemma myös uusi bensa-asema on kiva lisä liikennepuistoon.

Kuopion liikennepuistossa lapset pääsevät liikkumaan hauskalla ja takuulla innostavalla tavalla. Siinä sivussa tulee samalla kerrattua myös liikennekäyttäytymiseen liittyviä tärkeitä oppeja, kuten vaikkapa sitä, mitä vihreät liikennevalot tai stop-merkki tarkoittavatkaan.


Myös Lilja kävi ajelemassa liikennepuiston uusilla polkuautoilla. Taustalla näkyvä värikäs muraali on Snellmanin ja Hatsalan koulujen kuvataideryhmien oppilaiden maalaama.

Uudet polkuautot saatiin käyttöön torstaista 6.8. klo 10 alkaen. Myös jo ennen sitä, koko kesän 2020 ajan, liikennepuisto on ollut käytettävissä omatoimiseen liikkumiseen omilla kulkuvälineillä, kuten esimerkiksi potkulaudalla tai pyörällä.  Edelleen aukioloaikojen ulkopuolella puistoa voi käyttää myös omatoimiseen liikkumiseen omilla välineillä.

– Liikennepuiston remontti valmistui jo keväällä 2020, mutta koronatilanteen vuoksi polkuautoja ei vielä tuolloin voitu ottaa käyttöön, kertoo liikunnanohjaaja Hanne-Mari Leskinen.

– Nyt, polkuautojenkin ollessa jo käytössä, kiinnitämme täällä erityistä huomiota turvaväleihin ja hyvään käsihygieniaan. Syksyn ajan täällä tulee olemaan mahdollisuus käsien desinfioimiseen.

Jokaisen liikennepuiston tulijan pitäisi myös muistaa varata itselleen oma kypärä mukaan, sillä hygieniasyistä lainakypäriä ei tällä hetkellä ole saatavilla.


”Tervetuloa liikkumaan puistoon uusilla polkuautoilla! Myös puiston aukioloaikojen ulkopuolella saa tulla omatoimisesti liikkumaan omilla välineillä”, toivottaa liikunnanohjaaja Hanne-Mari Leskinen.

Leskinen toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi rempattuun puistoon – joko ajelemaan uusilla polkuautoilla tai sitten aukioloaikojen ulkopuolella omilla kulkuvälineillä.

– Nyt vain toivotaan hyviä säitä!


Kuopion liikennepuiston kadunnimet pohjautuvat lasten omiin ehdotuksiin.

Puiston aukioloajat

Niiralan liikennepuisto (Huuhankatu 2)  on avoinna seuraavasti:

 • To 6.8. 10-15.30
 • Pe 7.8. 10-15.30
 • La 8.8. 10-15.30

Vko 33-35:

 • Maanantaisin 10-15.30
 • Tiistaisin 10-15.30
 • Keskiviikkoisin 12-18
 • Torstaisin 10-15.30

Myös puiston aukioloaikojen ulkopuolella puistoa saa edelleen käyttää omatoimisesti ja omilla kulkuvälineillä.

Liikennepuistoon tulijan muistilista:

Ota oma kypärä mukaan. Liikennepuistossa ei tällä hetkellä ole koronaviruksen ehkäisemisen vuoksi tarjolla lainakypäriä.

 • Noudatathan turvavälejä kanssaihmisiin.
 • Pese kädet käsienpesuun tarkoitetulla alueella (to–la ajan) Lisäksi käsien desinfiointi on suositeltavaa puistosta löytyvillä käsideseillä.
 • Ethän tule puistoon sairaana tai vähäisilläkään flunssaoireilla.
 • Liikennepuiston aukioloaikana ajaminen sallittu vain puiston omilla ajokeilla.

Myös Isyystesti-tubettaja kävi aiemmin keväällä koeajamassa uuden liikennepuiston ja siitä videon. Alla olevasta videosta pääset kurkistamaan uusittuun liikennepuistoon:

 

Lisätietoa

Lisätietoa liikennepuistosta löydät jatkossa Liikkuva Kuopio -verkkosivuilta: https://liikkuvakuopio.fi/ohjattu-liikunta/ -> Lapset ja nuoret