maanantai 03. elokuun 2020

Uutinen

Kuopion uusi uimahalli avattiin yleisölle – ”Ihanaa, että täällä on niin paljon tekemistä!”

Kuntolaakson uusi uimahalli avattiin yleisölle maanantaina 3.8.2020. Kyseessä oli selvästi monien kuopiolaisten innolla odottama päivä: ensimmäinen kävijä saapui paikalle kello 4.45 aamulla, ja olivatpa muutamat malttamattomimmat jopa sanailleet tulevansa paikalle jo edellisenä iltana teltan kanssa odottelemaan ovien avaamista.

Virallisesti uusi halli vihittiin käyttöön aamupäivästä, kun Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen leikkasi nauhan hallin ulko-ovien edustalla.

”Kuopion visio on olla hyvän elämän pääkaupunki ja tarjota terveyttä, elinvoimaa sekä arjen rikkautta. Uusi uimahalli vie Kuopiota kohti hyvän elämän pääkaupunkia. Erityisesti elinvoima, terveys ja arjen rikkaus lisääntyvät Kuopiossa hallin myötä”, kaupunginjohtaja iloitsi.


”Tämä uimahalli vie Kuopiota kohti hyvän elämän pääkaupunkia. Erityisesti elinvoima, terveys ja arjen rikkaus lisääntyvät Kuopiossa hallin myötä”, totesi kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen nauhaa leikatessaan.

Kokonaisuus suunniteltiin kävijöiden toiveiden mukaan

Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen kiittää kuntalaisia, jotka osallistuivat aktiivisesti uuden uimahallin suunnitteluun. Kuntolaakson uimahalli- ja jäähallikokonaisuus suunniteltiin näet yhdessä kuntalaisten kanssa. Tavoitteena on tarjota tuleville käyttäjille viiden tähden asiakaskokemus.

Yksi esimerkki kuntalaisten esittämistä toiveista on Islannista napattu idea uima-asukuivurista. Kuivurin ansiosta märkää uimapukua ei uudessa uimahallissa tarvitse pakata märkänä reppuun, ja se vähentää myös tarvetta käyttää luontoa kuormittavia muovipusseja uima-asun säilyttämiseen.

Runsas allasvalikoima ja monipuoliset palvelut kutsuvat viihtymään vaikka koko päiväksi

Lähdetäänpäs sitten pienelle kurkistuskierrokselle hallin sisätiloihin:

Heti aulassa kävijöitä on vastassa kahvio sekä sen yhteydessä oleva pieni, liikuteltava leikkipiste lapsille.

”Kahvio ja jäähallin puolella toimiva lounasravintola täydentävät osaltaan Kuntolaakson monipuolista palvelukokonaisuutta. Niiden ansiosta voimme tarjota asiakkaille entistäkin enemmän hyvinvointia”, toteaa Kuntolaakson uima- ja jäähallin palveluista vastaava työnjohtaja Antti Riekkinen.


Elina Ahokas nautiskeli jäätelöä uimahallin kahviossa. Hän on jo käynyt testaamassa porealtaan, opetus- ja nuorisoaltaan sekä jumppa-altaan. ”Kivaa oli”, hän kehuu.

Pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurimman uimahallin allasosastolta löytyy mm. kymmenratainen 50 metrin pääallas, opetus- ja nuorisoallas, monitoimiallas, kylmävesiallas ja poreallas sekä viimeisen päälle varusteltu hyppyallas, jossa on kaikki kilpailuissa tarvittavat hyppytasot. Lisämukavuutta uimahallielämykseen tuovat poreallas, aromasauna ja mahdollisuus säätää saunojen lämpötiloja ja ilmankosteuksia asiakkaiden toiveiden mukaisiksi. Päivittäinen kuntosaliohjaus, kehonkoostumuksen mittaus, tunneittain toistuva hyppyvartti ja virtuaalivesijumppalaitteet tarjoavat tekemistä vaikka koko päiväksi.


Hyppyaltaasta löytyvät kaikki kilpailuissa tarvittavat hyppytasot. Uimahallissa on myös tunneittain toistuva hyppyvartti, joka takaa, että hyppimään pääsee jokaisen uimahallikäynnin aikana.


Pete suuntasi ensimmäisenä kuntosalin puolelle, ja aikoo mennä sieltä vielä uimaan. Kuntolaakson salilla on myös päivittäinen kuntosaliohjaus.

Myös perheen pienimpien viihtyvyys taattu – lastenaltaassa polskivat Erika ja Anton allekirjoittavat

Tenava-allas, pieni, liikuteltava liukumäki sekä kahvion yhteydessä oleva leikkipiste takaavat myös perheen pienimpien viihtyvyyden hallissa. Ensimmäisten joukossa uutta hallia testaamaan saapuneet Erika ja Anton Tiainen allekirjoittavat tämän:

”Hauskaa on ja tekemistä riittää”, pienet uimarit toteavat yksissä tuumin.


Henni Nevala, Erika Tiainen ja Anton Tiainen viihtyivät uuden uimahallin tenava-altaassa. ”Ihana, että täällä on niin paljon kaikkea mitä tehdä lasten kanssa”, kiittelee Nevala altaan reunalta.

Myös Erikan ja Antonin kanssa lastenaltaassa palloa pelaava Henni Nevala kehuu uuden uimahallin lapsiperheille tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia.

”Ihanaa, että täällä on niin paljon kaikkea mitä tehdä lasten kanssa!”, Nevala iloitsee altaan reunalta.

”Tämä on huomattava parannus verrattuna vanhaan halliin. Minulle oli myös positiivinen yllätys, että täällä on näin tilavaa – hyvin mahtuu polskimaan, vaikka väkeä riittää.”

Varsinaista avajaisviikkoa vietetään 10.–16.8. – luvassa mm. uimahyppyjä, taitouintia ja joogaa

Uimahallin varsinaista avajaisviikkoa vietetään 10.–16.8.2020. Avajaisviikon aikana kävijät pääsevät kokeilemaan muun muassa uimahyppyjä, Wibit-rataa, taitouintia, joogaa ja kehonkoostumuksen mittausta. Lisäksi ohjelmassa on seurapäivä ja ennätysten päivä, jolloin Kuntolaaksossa pidetään esimerkiksi ennätyssuuri vesijumppa.

Tarkempi päiväkohtainen ohjelma julkaistaan pian.