tiistai 17. maaliskuun 2020

Uutinen

Kuopion kaupunki ei enää ylläpidä ulkoliikuntapaikkoja – yleisillä paikoilla oleilua vältetään tartuntojen ehkäisemiseksi

Maamme hallituksen 16.3.2020 tekemien linjausten mukaisesti koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi suljetaan monien kulttuuri- ja taidelaitosten lisäksi myöskin harrastustiloja ja -paikkoja. Kuopion kaupunki on jo sulkenut sisäliikuntatilat 14.3.2020 alkaen 17.4.2020 asti. Kuopion kaupunki on päättänyt, ettei se enää aktiivisesti ylläpidä myöskään ulkoliikuntapaikkoja 18.3.2020 alkaen. Kallaveden Ice Marathon -rata on suljettu jo eilisestä, 16.3.2020 lähtien, koska jää ei enää kanna huoltokoneita eikä luistelu ole turvallista.

Poimintoja hallituksen linjauksista, jotka koskevat liikuntapaikkoja:

  • Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.
  • Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

THL on jo aikaisemmin ohjeistanut, että ihmisten on pidettävä etäisyyttä toisiinsa, jopa ulkoliikunnassa (metrin ”turvaväli” kanssaihmisiin). Kaikki nämä sulkemistoimenpiteet tehdään yhteisen tavoitteen eteen, jotta koronavirustartuntojen määrää saadaan rajoitetuksi. Tietoja päivitetään sitä mukaa, kun uutta tietoa saadaan.

Seuraattehan Kuopion kaupungin yleistä koronavirustiedottamista osoitteessa: www.kuopio.fi/tietoa-koronaviruksesta