perjantai 31. joulukuun 2021

Uutinen

Kuopion kaupungin liikuntapalveluita rajoitetaan lyhytaikaisesti 31.12.2021 klo 16.00 alkaen – rajoitusten tarkoituksena on estää tautitilanteen paheneminen

Kuopion kaupungin liikuntapalveluita rajoitetaan lyhytaikaisesti 31.12.2021 klo 16.00 alkaen – rajoitusten tarkoituksena on estää tautitilanteen paheneminen

 

Kuopio kuuluu koronaviruksen leviämisvaiheen alueeseen. Itä-Suomen aluehallintoviraston 30.12.2021 päätöksen mukaisesti Kuopiossa otetaan käyttöön rajoituksia, joiden tarkoituksena on estää epidemian paheneminen ja turvata terveydenhuollon kantokykyä. Rajoitukset tulevat voimaan 31.12.2021 klo 16.00. Rajoitukset ovat voimassa 13.1.2022 saakka.

Nyt tehtävät rajoitukset eivät koske 2004 syntyneiden ja nuorempien harrastustoimintaa. Myös ammattiurheilijat* voivat jatkaa ammattinsa harjoittamista kaupungin tiloissa.

Liikuntapaikkapalvelujen rajoitukset

Seuraavat Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat suljetaan asiakkailta 31.12.2021-13.1.2022 väliseksi ajaksi.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen kohdan 1 mukaisesti suljetaan tilat, jotka on tarkoitettu joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen:

  •  Koulujen liikuntasalit (ilta- ja viikonloppuvaraukset)
  • Kuopio-hallin keskiosa (tarkoitettu lähtökohtaisesti joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan)
  • Lippumäen ylipainehalli
  • Lippumäen liikuntahalli
  • Palvelukeskusten allas- ja liikuntatilat
  • Väestösuojien kamppailutilat
  • Jäähalli
  • Maaningan ja Nilsiän liikuntatalojen liikuntasalit ja Studentian liikuntasali

 

Suljettuja tiloja voi kuitenkin käyttää 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen sekä ammattiurheilemiseen.

Kuopion kaupunki muistuttaa samalla myös yleisistä ohjeista liittyen liikuntapaikkojen koronaturvalliseen käyttöön: Maskinkäyttösuosituksia liikuntapaikoille  – Liikkuva Kuopio. Suosittelemme myös harkitsemaan sitä, voiko lapsen tuoda harjoituksiin esimerkiksi urheiluvarusteet valmiiksi puettuna, jolloin pukukoppien ruuhkatilanteita voidaan välttää.

 

*Mitä ammattiurheilu tarkoittaa?

Sarjalisenssisopimukseen tai Olympiakomitean urheilijasopimukseen perustuvaa ammattiurheilua tai A-maajoukkuetoimintaa ilman yleisön läsnäoloa. Käytännössä rajaus tarkoittaa ammattiurheilemisen rajaamista palloilulajeissa kahteen ylimpään kansalliseen sarjatasoon, A-maajoukkueiden toimintaan sekä yksilöurheilussa kansainväliseen menestykseen tähtäävään tavoitteelliseen toimintaan. Päätösten ulkopuolelle on rajattu myös ammattiurheiluun liittyvä harjoittelu.

Ammattiurheilijaksi voidaan katsoa lisäksi myös lajiliiton valintajärjestelmän kautta arvokilpailuihin valmistautuva urheilija, jota ei ole vielä valittu arvokilpailuun mutta joka osallistuu mahdollisiin karsintakilpailuihin, joiden perusteella arvokisaedustajat valitaan.

Kuopion alueen urheiluakatemia toimii asiassa asiantuntijatahona yhteistyössä Kuopion kaupungin liikuntapaikkapalveluiden kanssa.