perjantai 29. tammikuun 2021

Uutinen

Kuopion kaupungin hyvinvointipalveluita rajoitetaan lyhytaikaisesti 30.1.2021 alkaen – ennakoinnilla halutaan estää tautitilanteen paheneminen

Kuopio on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen 18.1.2021 ja tilanne on edelleen vakava. Kuopion kaupungin johtokeskuksen johtoryhmässä päätettiin tänään 29.1.2021 uusista toimista ja rajoituksista, ettei tauti tarttuisi laajasti ja Kuopio joutuisi leviämisvaiheeseen.

Kaupungin hyvinvointipalveluissa halutaan uusilla suosituksilla ja rajoituksilla suojata erityisesti riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä sekä estää tartuntojen leviäminen. Tällä ennakoinnilla rauhoitetaan tilannetta ja pyritään välttämään pidempiin sulkuihin joutuminen. Kyseessä on lyhytaikainen toimenpide kaikkien yhteiseksi hyväksi. Meillä jokaisella on nyt vastuu noudattaa ohjeita.

Liikuntapaikkapalvelut

Seuraavat Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat suljetaan asiakkailta 30.1.-12.2.2021 väliseksi ajaksi:

  • Kuntolaakson ja Tahko Span uimahallit
  • Kuopion kaupungin hallinnoimat kuntosalit
  • Kuopion kaupungin sisäliikuntatilat (mm. Kuopio-halli, Lippumäen ylipainehalli ja Niiralan jäähalli)
  • Koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö
  • Ulkoliikuntapaikkojen pukukoppitilat
Rajoitukset EIVÄT KOSKE seuraavia tahoja:
Aluevarausten osalta:
  • Joukkuelajien yleisten sarjojen yli 18-vuotiaiden maajoukkue-, SM- ja 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaan varatuilla ja myönnetyillä vuoroilla.
HUOM! Joukkuelajien urheilijoilla ei ole oikeutta käyttää Kuopion kaupungin liikuntapaikkoja yksittäiskävijöinä, elleivät he kuulu Kuopion alueen urheiluakatemian 1. tason (Olympiakomitean tukiurheilijat) tai 2. tason (aikuisten maajoukkueurheilijat) ryhmään.
Yksittäiskäyntien osalta:
  • Yli 18-vuotiaita Kuopion alueen urheiluakatemian 1. tason (Olympiakomitean tukiurheilijat) ja 2. tason (aikuisten maajoukkueurheilijat) urheilijoita.
HUOM! Yli 18-vuotiaiden Kuopion alueen urheiluakatemian 1. tason (Olympiakomitean tukiurheilijat) ja 2. tason (aikuisten maajoukkueurheilijat) urheilijoiden luokittelua koordinoi Kuopion alueen urheiluakatemia.

Rajoitus puretaan myös helmikuun 2021 aikana yleisten sarjojen SM-kilpailuihin osallistuvien, kaikenikäisten urheilijoiden osalta. 

Kuopion kaupunki suosittelee, että peli- ja kilpailumatkat perutaan toistaiseksi.

Kansalaistoiminnan palvelut

Kuopion kaupungin ohjattu ryhmäliikunta keskeytetään ajalla 30.1.-12.2.2021.

Alavan toimintakeskuksen liikunta- ja harrastetilat ja Nilsiän Manttu suljetaan 30.1.-12.2.2021 väliseksi ajaksi.

Elokuvatoiminta Kino Kuvakukossa jatkuu voimassa olevien yleisötilaisuusrajoitusten sekä turvallisuus- ja hygieniaohjeiden mukaisesti.

Asukastuvat ovat avoinna lukuun ottamatta Neulamäen kirjaston asukastoiminnan tilaa, joka toimii myös kirjaston lukusalina. Lukusalit ovat poissa käytöstä tartuntatautilääkärin suosituksen mukaisesti.

Asukastoiminnassa noudatetaan voimassa olevia kokoontumis-, turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston liikuntakurssien osalta opetus toteutetaan pääsääntöisesti etäopetuksena 30.1.-12.2.2021. Mikäli etäopetus ei ole mahdollista, liikuntakurssit keskeytetään em. ajaksi. Suurin osa kansalaisopiston muista kevään kursseista järjestetään normaalisti turvavälit, maskisuositus ja opetuksen väljyys huomioiden. Mahdollisesta etäopetuksesta tiedotetaan opiskelijoille sähköpostitse ryhmäkohtaisesti.

Rajoitukset eivät koske ulkoliikuntapaikkoja, ja Kuopion ulkoliikuntamahdollisuudet ovatkin juuri nyt parhaimmillaan. Jäämaratonrataa on auki 1 km ja 3 km lenkit, muutkin ulkojäät hyvässä luistelukunnossa ja laduilla lunta riittää. Katso lisää luistelumahdollisuuksista: https://liikkuvakuopio.fi/ulkojaat/  sekä ajankohtainen tieto latujen kunnosta: https://kunto.fluentprogress.fi/LATUKUOPIO