keskiviikko 08. huhtikuun 2020

Uutinen

Kuopio ei palauta kansalaisopiston ja ohjattujen liikuntaryhmien kurssimaksuja

Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen lautakunta on kokouksessaan ke 1.4. päättänyt, että kansalaisopiston keskeytyneiden kurssien maksuja ei palauteta pandemian aiheuttamissa poikkeusolosuhteissa. Kuopion kansalaisopisto on erittäin pahoillaan tilanteesta. Pienten kurssimaksupalautusten operointi lähes kymmenelle tuhannelle opiskelijalle olisi ollut erittäin mittava operaatio.

Kuopion kansalaisopiston toiminta keskeytyi valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 17.3. Koko lukuvuoden mittaisista kursseista saatiin pidettyä ennen keskeytymistä noin 75 prosenttia ja suurin osa kursseista pystytään järjestämään etäopetuksena lukuvuoden loppuun saakka.

Niille opiskelijoille, joiden kurssit eivät jatku etäopetuksena, kansalaisopisto tarjoaa kevään aikana vapaasti katsottavaksi aikaisemmin pidettyjä luentoja ym. tallenteita. Myös uusia ilmaiskursseja on suunnitteilla arjen tukemiseksi. Tavoitteena on tarjota opiskeltavaa erityisesti lomautetuiksi tai työttömiksi joutuneille sekä yli 70-vuotiaille.

Liikuntahallien korttien voimassaoloaikaa siirretään

Koronatilanteen ja hallituksen linjausten vuoksi kaikki Kuopion kaupungin sisä- ja ulkoliikuntapaikat on myös suljettu 13.5. asti. Liikuntatilojen sulkemisen vuoksi peruuntuneista vuoroista ei tulla perimään maksua.

Lautakunnan linjauksen mukaan kaupungin liikunnanohjaajien kursseista ei tulla myöskään suorittamaan palautuksia. Kurssien kaudet olivat loppumassa ja palautussummat olisivat olleet pieniä, mutta työmäärä palautuksissa valtava.

Liikuntahallien aikarajallisten korttien (esim. eläkeläisten hyvinvointikortti, kuukausipassi ja päiväpassi) osalta kortin voimassaoloaikaa siirretään liikuntapaikkojen sulkuajan verran. Siirto tehdään hallien kassoilla, kun sisäliikuntapaikat jälleen avataan.