maanantai 07. syyskuun 2020

Uutinen

Kuntolaakson uimahallissa vietettiin virallisia avajaisia ja kauhottiin uudet rataennätykset

Kuntolaakson uimahallin virallisia avajaisia vietettiin perjantaina 4.9. Avajaisten yhteydessä uitiin myös pohja-ajat Kuntolaakson 50 metrin altaaseen.

Suomen huippu-uimarit Ari-Pekka Liukkonen ja Mimosa Jallow kauhoivat altaan päästä päähän aikoihin 26.52 (Jallow) ja 22.89 (Liukkonen).


Huippu-uimarit Ari-Pekka Liukkonen ja Mimosa Jallow kauhoivat altaan päästä päähän aikoihin 26.52 (Jallow) ja 22.89 (Liukkonen).

”Hienoa, että Itä-Suomeen on saatu valoisa, nykyaikainen, 10-ratainen uimahalli. Lyhyellä radalla pystytään varmasti vastaisuudessakin uimaan kansainvälisestikin kovia aikoja”, Ari-Pekka Liukkonen kehuu uintinsa jälkeen.

”Kuopio näyttää hyvää mallia muulle Suomelle uimaolosuhteiden kehittämisessä.”


”Muu Suomi saa ottaa Kuopiosta mallia, miten kaupunkiin rakennetaan loistavat, nykyaikaiset olosuhteet uinnille” kehui Ari-Pekka Liukkonen uintinsa jälkeen.

Avajaisissa puheenvuoron käytti myös Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Raassina, joka kehui Kuntolaakson olevan loistava esimerkki yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyöstä.

”Asukkaiden hyvinvointia tukevat investoinnit, kuten Kuntolaakso, ovat tärkeimpiä, mitä kunta voi tehdä.”


Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Raassina kehui Kuntolaakson olevan loistava esimerkki yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyöstä.

Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan puheenjohtaja Liisa Pietikäinen peräänkuulutti matalan kynnyksen liikkumismahdollisuuksia.


Liikunta ja kulttuuri yhdistyivät mukavalla tavalla, kun Kuopion kaupunginorkesterin Enigma-kvartetti toi tervehdyksensä avajaisiin.

Avajaisiin saatiin vieraita myös Uimaliitosta.

”Uimahalli merkitsee ihmisille paljon. Se on virkistäytymistä, pakopaikka arjen kiireestä. Se tuo yhteistä riemua ja yhteenkuuluvuutta: saunan lauteilla istutaan tasa-arvoisina”, iloitsee Uimaliiton toiminnanjohtaja Sanna Airaksinen.