tiistai 22. kesäkuun 2021

Uutinen

Keskuskentän stadionhanke etenee

Keskuskentän jalkapallostadionin laajentaminen on edennyt siihen pisteeseen, että Kuopion kaupunki ja Kuopion Palloseura ovat laatineet yhteistyössä hankesuunnitelman 6 000-paikkaisesta stadionista. Hankemallissa kaupunki kilpailuttaa jalkapallostadionin toimitilojen toteuttamisen ulkopuolisen rahoittajan kustannettavaksi. Hanke toteutetaan kiinteistöleasing-rahoituksella. Hanke sisältää kohteen suunnittelun, toteuttamisen sekä kiinteistöpalvelut (mm. siistimispalvelun, kiinteistöhoidon ja ylläpidon). Tällä hankemallilla turvataan laadukkaat olosuhteet jatkossakin. Kaupunki ja KuPS käyttävät tilaa vuokralaisina. Vuokra-aika on 20 vuotta, jonka jälkeen kaupunki lunastaa kohteen. Vastaavaa mallia on käytetty myös Kuntolaakson uima- ja jäähallin rakentamisessa.

Investoinnin hinnaksi on laskettu noin 12,4 miljoonaa euroa ja kaupungin vuotuiset kustannukset ovat noin 686 000 euroa. Kaupungille tärkeää oli, että stadionin vuosikustannukset eivät nouse nykyisestä. Lisäksi hankkeen tavoitteena oli UEFA:n kategoria 3:n vaatimusten täyttyminen sekä KuPSin liiketoiminnan kehittymisen mahdollisuudet. Tämä tarkoittaa esimerkiksi nykyaikaisten kahvila- ja ravintolafasiliteettien rakentamista VIP-palveluiden tueksi. Näillä tiloilla on merkittävä vaikutus ottelutapahtumien oheismyyntituottoihin sekä asiakasviihtyvyyteen.

Hankesuunnitelma hyväksyttiin viimeisimmäksi Kuopion kaupunginvaltuustossa 21.6.2021. Aikatauluarvion mukaan koko hanke valmistuu viimeistään syksyllä 2024. Aikatauluun vaikuttaa esimerkiksi se, voidaanko toteutussuunnittelua tehdä osin rakentamisen kanssa yhtä aikaa. Hanke käsittää useita eri vaiheita ja myös käyttöönotto tehdään vaiheittain.