tiistai 03. maaliskuun 2020

Uutinen

Hiihtolomaviikon hiihto- ja luistelutiedote 3.3.2020

Hiihto:

Vaikka lunta on viime päivinä tullut mukavasti, se ei vielä riitä kunnon latujen tekoon. Useissa paikoissa ohuen lumikerroksen alla on sula maa eivätkä ladut ole turvallisia käyttää. Kuopion taajama-alueella käyttökelpoisia latuja ovat Ylä-Antikkalan ladut ja Puijon ensilumenlatu. Tahkolla on latuja hyvässä hiihtokunnossa reilut 31 km, katso tarkemmat tiedot: http://www.tahkonreittipooli.fi/maastohiihto.html

Maalatujen pohjia ollaan jyräämässä Puijolla, Saarijärvellä ja Tervaruukki-Pilppa-alueella rengasjyrillä. Etelä-Kuopion ladut on ajettu laataksi tampparilla, mutta siellä ei ole tehty vielä perinteisen latua.

Torstaina 5.3. lumisateen päälle ennustetaan vettä ja lämmintä. Kunnostus aloitetaan uudestaan perjantaina 6.3., kun sää toivottavasti hieman pakastuu. Latutunneleiden lumetus alkaa torstaina, ja tavoitteena on, että viikonloppuun mennessä olisi valmista.

Jäälatuja ollaan parhaillaan tekemässä myös. Ongelmana on, ettei lumi kiinnity jäähän. Kelloniemen aallonmurtajalta Kettulanlahteen päin latua ei tehdä – alueella on kaksi isoa railoa, eikä siellä ole kenenkään turvallista liikkua.

Luistelu:

Luistinradat ovat edelleen hyvässä käyttökunnossa. Lippumäen tekojäärata on myös luistelijoiden käytössä. Ja vaikka Finland Ice Maraton -tapahtuma on ohi, jääradoille pääsee silti luistelemaan. Radat hoidetaan pääsääntöisesti päivittäin klo 10, niin pitkään kuin on mahdollista – turvallisuus ensin! Ja pysytäänhän merkityillä reiteillä luonnonjäillä kulkiessa.

 

Muistattehan myös muut hiihtolomaviikon hilpeät menot: https://kuopionseina.fi/hyperhiihtoloma/