perjantai 13. marraskuun 2020

Uutinen

Esitys Puhtaan liikunnan puolesta hyväksytty – Kuopiossa treenataan puhtaasti!

Kuopion kaupunki on 24.10.2020 hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan hyväksymänä allekirjoittanut Puhtaan liikunnan puolesta -sitoumuksen. Puhtaan liikunnan puolesta (PLP) -toiminta on A-klinikkasäätiön Dopinglinkin ylläpitämää terveyden edistämiseen ja puhtaaseen liikuntaan tähtäävää yhteiskuntavastuullista toimintaa.

– Puhtaan liikunnan puolesta -toiminnassa mukana olevat kunnalliset liikuntatoimet sitoutuvat edistämään terveitä elämäntapoja puhtain menetelmin. Lisäksi PLP-toiminta on tärkeää ennaltaehkäisevän työmme kannalta. Lisäämme väestön tietoisuutta dopingaineiden haitoista ja tuomme neuvontapalvelumme lähemmäksi dopingaineiden käyttäjiä ja heidän läheisiänsä. Palvelussa voi esittää kysymyksiä omasta, läheisen tai asiakkaan dopingaineiden käytöstä luottamuksella ja anonyymisti, kertoo kehittämissuunnittelija ja Puhtaan liikunnan puolesta -lähettiläs Mikko Lemettilä.

Kuntoilun antidopingtyön tukemisen merkiksi Kuopion kaupungin liikuntapaikoille luovutetaan Puhtaan liikunnan puolesta -sertifikaatit. Kaupungin liikunta-alan henkilöstö saa myös vapaan pääsyn suorittamaan Dopinglinkin ylläpitämää Kuntodopingin perusteet -koulutusta, joka sisältää tietoa mm. kuntodopingaineista, dopingkäytön tunnistamisesta ja käyttäjän kohtaamisesta.

– Puhtaan liikunnan puolesta-toimintamallit ovat meille erittäin tärkeitä ja sitoudumme niihin. Hyvän elämän pääkaupungissa liikkujien hyvinvointi on ensisijaista ja doping-aineet eivät kuulu meidän liikuntapaikoillemme. Niistä hyvänä muistutuksena toimii Puhtaan liikunnan puolesta-julisteet, iloitsee liikuntapaikkapalveluiden päällikkö Saku Kekäläinen

Suomen kunnista jo yli 30 on mukana Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamallissa. Aiemmin sitoumuksen allekirjoittaneita kunnallisia liikuntatoimia ovat muun muassa Helsinki, Jyväskylä, Joensuu ja Tampere. Toiminta on kunnille maksutonta. Dopinglinkin rahoittajina toimivat opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).