perjantai 24. tammikuun 2020

Uutinen

Entisen Lippumäen jäähallin muutostyöt sisäliikuntatilaksi ovat alkaneet

Lippumäen kalliosuojassa aiemmin toiminut jäähalli muutetaan sisäliikuntatilaksi ja uimahalli sekä muut tilat korjataan toimivuuden varmistamiseksi pitkälle tulevaisuuteen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 6,0 miljoonaa euroa. Hanke ajoittuu vuosille 2019-2021. Suunnittelutyöt sekä muut valmistelut on aloitettu vuoden 2019 puolella.

Hankkeen palveluntuottajaksi on valittu kuopiolainen rakennusliike Maalaus ja saneeraus Konttinen Oy. Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisella hankemuodolla, jossa suunnittelijoiden, urakoitsijoiden, käyttäjän ja tilaajan yhteistyöllä toteutetaan käyttäjiä hyvin palvelevat tilat kustannustehokkaasti. Suunnitteluratkaisujen tueksi pyritään saamaan mahdollisimman laaja asiantuntemus eri alojen asiantuntijoilta.

Jäähallissa työt ovat alkaneet purkutöillä. Entisestä jäähallitilasta poistetaan muun muassa jään tekemiseen käytettyjä jäähdytysputkistoja ja maa-ainesta. Työmaa-alue on rajattu kohteessa selkeästi ja kulkeminen niille osoitetuilla alueilla on turvallista.

Uuteen tilaan tulee n. 1400 m2 alue- ja pistejoustavaa sisäliikuntatilaa, jossa on mahdollista jatkossa esimerkiksi pelata salibandya, futsalia ja sulkapalloa. Avattavissa katsomoissa on tilaa reilulle 250 katsojalle. Tilaan tulee myös uusi kuntosali (n. 370 m2).

Uimahalli sekä kuntosalit sulkeutuvat 31.5.2020

Uimahalli sekä muut käytössä olevat tilat ovat avoinna käyttäjille vielä sunnuntaina 31.5.2020. Sen jälkeen tiloissa aloitetaan korjaustyöt, jotka kestävät vuoden 2021 kesään saakka. Sisäliikuntatilat pyritään avaamaan jo loppuvuodesta 2020. Aikataulu tarkentuu suunnittelun edetessä.

Lippumäen uimahallin kiinni ollessa asiakkaita palvelee Niiralan uimahalli siihen asti, kunnes uusi Kuntolaakson uimahalli avataan elokuussa 2020.