torstai 04. helmikuun 2021

Uutinen

Alle 18-vuotiaiden seuraharrastustoiminta jatkuu maanantaista 8.2. alkaen – muille palvelut avataan 13.2.

Kuopion kaupungin johtokeskus on kokoontunut torstaina 4.2. arvioimaan hyvinvointipalveluiden rajoitusten tilannetta.  Tartuntatautilääkärin tilannearvion perusteella ei ole perusteita jatkaa alle 18-vuotiaiden harrastustoiminnan rajoituksia, joten ne puretaan maanantaista 8.2. alkaen. Vaikka tartuntamäärät ovat Kuopiossa olleet laskussa, tilanne voi kuitenkin muuttua nopeastikin. Kaupunki on valmiina tekemään uusia rajoituksia, jos tilanne huononee.  

Rajoitusten purku koskee nyt liikuntapaikoilla tapahtuvaa lasten ja nuorten seuratoimintaa myönnetyillä vuoroilla sekä kaupungin lapsille ja nuorille tarjoamaa ohjattua liikuntaa (toiminnan järjestäjän mahdollisuuksien mukaisesti).

Kaupunki vetoaa eri harrastuksia tarjoaviin toimijoihin ja urheiluseuroihin, että nämä kantaisivat vastuunsa koronatilanteessa, tunnistaisivat riskitekijät omassa toiminnassaan ja sopeuttaisivat toimintansa niin, että se on turvallista kaikille. Kuopion kaupunki suosittelee myös, että peli- ja kilpailumatkat perutaan toistaiseksi.

Rajoitukset 12.2. asti koskevat seuraavia palveluita:

Liikuntapaikkapalvelut

Seuraavat Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat on suljettu 12.2. asti:

  • Kuntolaakson ja Tahko Span uimahallit
  • Kuopion kaupungin hallinnoimat kuntosalit
  • Kuopion kaupungin sisäliikuntatilat (mm. Kuopio-halli, Lippumäen ylipainehalli ja Niiralan jäähalli)
  • Koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö
  • Ulkoliikuntapaikkojen pukukoppitilat
Rajoitukset EIVÄT KOSKE:
Aluevarausten osalta:

Joukkuelajien yleisten sarjojen yli 18-vuotiaiden maajoukkue-, SM- ja 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaan varatuilla ja myönnetyillä vuoroilla.

HUOM! Joukkuelajien urheilijoilla ei ole oikeutta käyttää Kuopion kaupungin liikuntapaikkoja yksittäiskävijöinä, elleivät he kuulu Kuopion alueen urheiluakatemian 1. tason (Olympiakomitean tukiurheilijat) tai 2. tason (aikuisten maajoukkueurheilijat) ryhmään.
Yksittäiskäyntien osalta:

Yli 18-vuotiaita Kuopion alueen urheiluakatemian 1. tason (Olympiakomitean tukiurheilijat) ja 2. tason (aikuisten maajoukkueurheilijat) urheilijoita.

HUOM! Yli 18-vuotiaiden Kuopion alueen urheiluakatemian 1. tason (Olympiakomitean tukiurheilijat) ja 2. tason (aikuisten maajoukkueurheilijat) urheilijoiden luokittelua koordinoi Kuopion alueen urheiluakatemia.

Rajoitus puretaan myös helmikuun 2021 aikana yleisten sarjojen SM-kilpailuihin osallistuvien, kaikenikäisten urheilijoiden osalta.

Kansalaistoiminnan palvelut

  • Kuopion kaupungin aikuisten ohjattu ryhmäliikunta keskeytetty 30.1.-12.2.
  • Alavan toimintakeskuksen liikunta- ja harrastetilat ja Nilsiän Manttu suljettu 30.1.-12.2.2021, lukuun ottamatta alle 18-vuotiaiden varausvuoroja, jotka jatkuvat normaalisti 8.2. alkaen.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston liikuntakurssien osalta opetus toteutetaan pääsääntöisesti etäopetuksena 30.1.-12.2.2021.

 


Muut voimassa olevat rajoitukset ja suositukset

Kuopiossa on käytössä kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus, jota kaikkien toivotaan noudattavan. Kasvomaskin käyttösuositus koskee yli 12-vuotiaita. Maskia kannattaa käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. THL:n ohjeen mukaiset kiihtymisvaiheen maskisuositukset: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille.

Maskin käytön ohella ratkaisevan tärkeää on ylläpitää kahden metrin turvaväliä ja välttää joukkojen kokoontumisia, joissa turvavälin pitäminen ei onnistu.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa 22.2.2021 saakkaItä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset